Dagbesteding

De deelnemers leren op de Pleats hun (on-)mogelijkheden kennen door middel van gewoon, betekenisvol werk. De nieuwbouw-kantine is met de deelnemers als eerste grote project, olv een aannemer, gebouwd. Iedere maandagochtend werkoverleg, vervolgens materiaal investeren, ophalen en aan de slag…daarna kwam de installatie, de inrichting, de tuin, het erf en alles erom heen: hoeveel is er te leren als je metelkaar je eigen accomodatie bouwt..! Heel veel en dat is wat er gebeurd. Het motto is: we kunnen veel zelf en dat is goed voor het zelfbeeld.

Eens per week in de wintermaanden komt cursusbureau Talant om de medewerkers te helpen met theorie: hoe lees je een tekening, hoe leer ik beter lezen of rekenen, ik wil een scooterrijbewijs halen of een vak leren…? Verder is er veel werk in het onderhoud, hokken en hekken voor de dieren, de verzorging van de dieren, maaien, koken, klimmen, zwemmen, de moestuin of tuin aanleggen en onderhouden, in t winkeltje aan de slag, bloemstukken maken, bestellingen bezorgen, met klanten afrekenen…en natuurlijk plezier maken met je collega’s!

Op een mooie lokatie werk vervullen zonder ‘beziggehouden’ worden met deskundige, praktische en pedagogische begeleiding, humor en een verscheidenheid aan medewerkers.